• News

Onderzoek naar krachtenbundeling Basics & Trends en Alflora afgerond

16-10-2014

Er komt geen juridische samenwerking tussen Alflora en Basics & Trends. Dat is het resultaat van het onderzoek waarbij alle stakeholders betrokken waren. Beide bedrijven gaan in hun huidige hoedanigheid verder met het bedienen van de markt van bloemisten en aanverwante doelgroepen.

Zowel Alflora als Basics & Trends zullen anticiperen op veranderingen in de markt. Afnemende consumentenuitgaven en verschuivingen in inkoopkanalen, zowel in de consumentenmarkt als op de zakelijke markt, betekenen voor de twee grootste aanbieders van bloemisterijartikelen dat zij hun bedrijfsvoering zullen gaan optimaliseren waarbij kwaliteit van dienstverlening centraal staat.

Basics & Trends heeft vijf filialen in Nederland en verkoopt haar assortiment in heel Europa online via www.basicsentrends.nl. Basics & Trends is onderdeel van Van Dillewijn Group.

Alflora b.v. is de grootste cash and carry groothandel in bloemisterijartikelen met acht filialen in Nederland, twee in Belgiƫ en vier in Duitsland. Online kan worden ingekocht in de webshop op www.alflora.nl.